Mességué

Hyvinvointia ja elinvoimaa luonnosta

”C´est la nature qui a raison – Luonto on oikeassa”
Maurice Mességué

Maurice Mességué syntyi 1921 lounaisranskalaisessa Gascognen maakunnassa vaatimattomaan talonpoikaisperheeseen. Hän sai Camille-isältään rahaakin arvokkaamman perinnön, kasvilääkinnän taidon ja kunnioituksen luontoa kohtaan. Isä, joka oli lähiympäristössään arvostettu luonnonyrteillä parantaja, otti pojan mukaansa kasvienkeruuretkilleen ja opetti tämän tunnistamaan tärkeimmät yrttikasvit. Camillen tiedot perustuivat hänen omaan kokemukseensa sekä suulliseen ja kirjalliseen perimätietoon, joka oli siirtynyt Mességuén suvussa sukupolvelta toiselle yli 400 vuoden ajan. Mességué oppi jo nuorena valmistamaan yrttiuutteita, juomia, puurohauteita sekä jalka- ja käsikylpyjä, jotka tekivät hänet myöhemmin tunnetuksi kaikkialla Euroopassa.

Yksi Mességuén tärkeimmistä tavoitteista oli saada ihmiset ymmärtämään ilmansaasteiden ja ympäristömyrkkyjen haitallisuus. Hän toi väsymättä ilmi kasvinsuojeluaineiden ja ravinnon lisäaineiden haittavaikutuksia jo 50-luvulla.

Pystyäkseen kontrolloimaan tuotteidensa laatua Mességué perusti vuonna 1958 oman yrityksen Laboratoires des Herbes Sauvages (”Villikasvien laboratorio”), jonka nimi muutettiin myöhemmin Laboratoires Mességuéksi. Yritys on toiminut jo yli 56 vuotta Fleurancessa, Gersin departementissa, jonka alueelta suuri osa Mességué-tuotteissa käytettävistä villeistä luonnonkasveista ja luonnonmukaisesti viljellyistä kasveista on nykyäänkin peräisin.

Maurice Mességuén mukaan myös kauneus perustuu aina sisäiseen hyvinvointiin

Laboratoires Mességué on uskollinen perustajansa hoitofilosofialle, jonka mukaan hänen hoitoaineidensa ja hoito-ohjeidensa tarkoitus on terveyden ja hyvinvoinnin vahvistaminen, ei sairauksien parantaminen.

Mességuén yrttivalmisteissa käytetään huolellisesti valikoituja ja mahdollisimman puhtaita kasveja. Niiden alkuperä on mahdollista jäljittää tuotantoeränumeron perusteella. Laboratoires Mességué on sitoutunut
• raaka-aineina käytettävien kasvien puhtauteen ja korkeaan laatuun
• takaamaan, ettei tuotteissa ole kemiallisia sidosaineita
• lopullisen tuotteen tarkkaan mikrobiologiseen valvontaan

Kauneushoitola Marikalla on hoitovalikoimassaan myös kokonaisvaltaiset Mességué -hoidot jaloille ja vartalolle.

www.messegue.fi