Mességué

Hyvinvointia ja elinvoimaa luonnosta

”C´est la nature qui a raison – Luonto on oikeassa”
Maurice Mességué

Maurice Mességué syntyi 1921 lounaisranskalaisessa Gascognen maakunnassa vaatimattomaan talonpoikaisperheeseen. Hän sai Camille-isältään rahaakin arvokkaamman perinnön, kasvilääkinnän taidon ja kunnioituksen luontoa kohtaan. Isä, joka oli lähiympäristössään arvostettu luonnonyrteillä parantaja, otti pojan mukaansa kasvienkeruuretkilleen ja opetti tämän tunnistamaan tärkeimmät yrttikasvit. Camillen tiedot perustuivat hänen omaan kokemukseensa sekä suulliseen ja kirjalliseen perimätietoon, joka oli siirtynyt Mességuén suvussa sukupolvelta toiselle yli 400 vuoden ajan. Mességué oppi jo nuorena valmistamaan yrttiuutteita, juomia, puurohauteita sekä jalka- ja käsikylpyjä, jotka tekivät hänet myöhemmin tunnetuksi kaikkialla Euroopassa.

Yksi Mességuén tärkeimmistä tavoitteista oli saada ihmiset ymmärtämään ilmansaasteiden ja ympäristömyrkkyjen haitallisuus. Hän toi väsymättä ilmi kasvinsuojeluaineiden ja ravinnon lisäaineiden haittavaikutuksia jo 50-luvulla.

Pystyäkseen kontrolloimaan tuotteidensa laatua Mességué perusti vuonna 1958 oman yrityksen Laboratoires des Herbes Sauvages (”Villikasvien laboratorio”), jonka nimi muutettiin myöhemmin Laboratoires Mességuéksi. Yritys on toiminut jo yli 56 vuotta Fleurancessa, Gersin departementissa, jonka alueelta suuri osa Mességué-tuotteissa käytettävistä villeistä luonnonkasveista ja luonnonmukaisesti viljellyistä kasveista on nykyäänkin peräisin.

Maurice Mességuén mukaan myös kauneus perustuu aina sisäiseen hyvinvointiin

Laboratoires Mességué on uskollinen perustajansa hoitofilosofialle, jonka mukaan hänen hoitoaineidensa ja hoito-ohjeidensa tarkoitus on terveyden ja hyvinvoinnin vahvistaminen, ei sairauksien parantaminen. Laboratoires Mességué ei valmista lääkkeitä ja suosittelee lääkärin hoidossa olevien henkilöiden keskustelevan hoitavan lääkärinsä kanssa ennen ravintolisien käyttöön ottamista.

Laboratoires Mességuén valikoimassa on mm. lasiampulleihin pakattuja kasviuutteita, yli 40 erilaista kuivattua yrttiä sekä luomuteetä. Saatavilla myös pidemmällä toimitusajalla eri hunajalaatuja ja luomumakeisia.

Mességuén BIO-ampulleissa kuten muissakin yrityksen yrttivalmisteissa käytetään huolellisesti valikoituja ja mahdollisimman puhtaita kasveja. Niiden alkuperä on mahdollista jäljittää tuotantoeränumeron perusteella. Laboratoires Mességué on sitoutunut
• raaka-aineina käytettävien kasvien puhtauteen ja korkeaan laatuun
• takaamaan, ettei tuotteissa ole kemiallisia sidosaineita
• lopullisen tuotteen tarkkaan mikrobiologiseen valvontaan

Ihon ja kehon luonnollinen kauneus perustuu aina sisäiseen hyvinvointiin. Kauneushoitola Marika kannustaa kotihoidossa kokonaisvaltaista hoitamista. Ihon ja kehon sisäiseen hoitamiseen ja  ravitsemiseen Kauneushoitola Marikasta on saatavana valikoima Laboratoires Mességué – ravintolisiä ja -luomuyrttiuutteita. Kaikkia Laboratoires Mességuén Suomeen tuotavia tuotteita on myös tilattavissa kotikäyttöön Kauneushoitola Marikan kautta.

Kauneushoitola Marikalla on hoitovalikoimassaan myös kokonaisvaltaiset Mességué -yrttihoidot.

www.messegue.fi

Marika suosittelee

M_propolis

Mességué Propolis-suihke

Propolis on luonnon antibiootti, jonka on todettu sisältävän antiseptisia aineita. Mehiläiset valmistavat sitä puiden silmujen hartsi- ja balsamieritteistä sekä omista entsyymeistään.

Kokeile Mességuén Propolis-sprayta vilustumisen oireisiin, kurkkukipuun ja äänen käheytymiseen, sekä suun ja nielun suojaamiseen tilanteissa, joissa altistut voimakkaalle tuuletukselle, kovalle viimalle tai pölylle.

24,90 € / 25 ml

Lisätietoa
• Pakkauskoko: 25 ml
• Vaikuttavat aineet: Propolisuute 30 %; alkoholi (26 % vol.); timjamiuute (0,5 %); piparmintun eteerinen öljy (0,2 %); mentoli

M_tonus

Mességué Tonus 8 h

Mességuén Tonus-ampullit sisältävät fyysistä ja henkistä elinvoimaisuutta ylläpitäviä ja vahvistavia aktiiviaineita. Gelee royalen eli kuningatarmehiläisen ravintomehun ja ginsengin terveyttä tukevat vaikutukset on tunnettu kansanlääkinnässä jo tuhansia vuosia. Niiden korkea aminohappo-, hivenaine- ja vitamiinipitoisuus on kiistaton myös tieteellisten tutkimusten perusteella.

Huom! Tonus-ampullit eivät sovellu henkilöille, jotka ovat allergisia mehiläistuotteille. Ei suositella myöskään raskaana oleville tai imettäville äideille.

29,50 € / 20×10 ml

Lisätietoa
• Pakkauskoko: 20 x 10 ml
• Suositeltu päiväannos: Yksi ampulli aamuisin veden kera tyhjään vatsaan. Toinen tarvittaessa iltapäivällä.
• Vaikuttavat aineet: (per ampulli) Vesi; fruktoosi; tuore Gelée royale –uute (300 mg); Panax CA Meyer ginseg –uute 30 mg; C-vitamiini 20 mg (50% RDA).

M_feminin

Mességué Bien-etre au Feminin

Mességuén Bien-etre au Feminin on helokkiöljy- ja purasruohoöljyvalmiste premenstruaalisten vaivojen lievittämiseen, naisen hormonitoiminnan tasapainottamiseen ja ihon kauneudeksi. Kumpikin näistä arvokkaista kasviöljyistä sisältää runsaasti elimistölle välttämätöntä gammalinoleenihappoa (GLA).

Helokkiöljyä on perinteisesti käytetty PMS- ja vaihdevuosioireiden lievittämiseen.  Siitä on koettu saatavan apua myös atooppisen ihon hoidossa. Purasruohoöljy on pieni vaatimaton ruohokasvi, jonka siemenistä kylmäpuristettu arvokas öljy on ihon suuri ystävä. Purasruohoöljy auttaa ihoa säilymään kimmoisana ja hyvinvoivana.

29,20 € / 100 kpl

Lisätietoa
• Pakkauskoko: 100 kapselia
• Suositeltu päiväannos: 3 kapselia
• Ravinnesisältö: (per 3 kapselia): GLA 217,50 mg
• Vaikuttavat aineet: (per 3 kapselia) helokkiöljy (Oenothera Biennis) 750 mg, josta 67,5 mg GLA; purasruohon siemenöljy (Borago officinalis) 750 mg, josta 150 mg GLA; gelatiinikapseli; kosteuttava aine: glyseriini; antioksidantti: tokoferoli; jäänteitä soijalesitiinistä